gevulde paprika

Calorieën

563

Vetten

31,7g

Eiwitten

35,6g

Vezels

3,7gr

Koolhydr.

31,8gr

Per gevulde paprika

Calorieën

563

Vetten

31,7g

Eiwitten

35,6g

Koolhydr.

31,8gr

Vezels

3,7gr

Per paprika

Gevulde paprika is voedzaam, smaakvol en een ware traktatie bij een gezellig etentje.

Deze gevulde paprika voorziet je lichaam van eiwitten, langzame koolhydraten, vezels, gezonde vetten en vele mineralen zoals calcium en jodium en vitaminen zoals foliumzuur en vitamine B12.

Ingrediënten

Voor 6 stuks

  • 6 rode paprika’s
  • Oregano
  • Roomboter
  • Keltisch zeezout
  • Peper

 

Voor de vulling

  • 4 eetlepels kokosolie of roomboter
  • 1 kleine gele ui
  • 500 gram rundergehakt (liefst biologisch)
  • 1 liter gezeefde tomaten
  • 1,5 eetlepel oregano
  • 3 takjes peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 1 liter bouillon (gemaakt met een suikervrij bouillonblokje van bijvoorbeeld Zonnatura)
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram rauwe Parmezaanse kaas
  • Keltisch zeezout en peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Maak een liter bouillon klaar volgens de verpakking.
  3. Was de paprika’s schoon, snijd de bovenkant van de paprika’s (maar gooi deze niet weg!) en maak de binnenkant van de paprika’s schoon door de zaadlijsten te verwijderen.
  4. Pel de ui en knoflook en snipper ze.
  5. Verhit de kokosolie of roomboter in een koekenpan op matig vuur. Bak de uien en knoflook kort en voeg het gehakt erbij tot het gaar is.
  6. Giet de gezeefde tomaten en 1 liter bouillon erbij. Maak op smaak met oregano, peterselie, laurierblad, Keltisch zeezout en peper.
  7. Voeg 200 gram zilvervliesrijst toe aan de pan en laat het geheel zachtjes koken tot de rijst gaar is. Roer de rijstvulling regelmatig door.
  8. Giet het water af als het nog te vochtig is.
  9. Zet de paprika’s rechtop in een ovenschaal en vul ze met de rijst-gehaktvulling. Strooi geraspte Parmezaanse kaas over de paprika’s heen en bedek de gevulde paprika’s met de bovenkanten. Smeer de paprika’s licht in met wat roomboter en kruid ze met een snufje oregano, Keltisch zeezout en peper. Zet ze vervolgens 15 minuten in de voorverwarmde oven.

gevulde paprika

Schrijf je in en ontvang een E-book met 3 dagmenu's Gratis!

En ontvang iedere week onze nieuwsbrief met gratis informatie, lekkere recepten en nog meer extraatjes om je verder te helpen.

Het is vrijblijvend en je kan je altijd afmelden.

Schrijf je in en ontvang een E-book met 3 dagmenu's Gratis!

En ontvang iedere week onze nieuwsbrief met gratis informatie, lekkere recepten en nog meer extraatjes om je verder te helpen.

Het is vrijblijvend en je kan je altijd afmelden.

Schrijf je in en ontvang een E-book met 3 dagmenu's gratis!

En ontvang iedere week onze nieuwsbrief met gratis informatie, lekkere recepten en nog meer extraatjes om je verder te helpen.

Het is vrijblijvend en je kan je altijd afmelden.

Start direct met Vital Moms producten

Onze producten zijn ontwikkeld om jouw klachten te verminderen én je kids de beste start te geven.