fbpx

16 weken zwanger

16 Weken zwanger? In dit artikel lees je over jouw ontwikkeling, die van jouw baby en hoe je dit zelf op een simpele manier kan ondersteunen.

Inhoud:

  • De ontwikkeling van je baby
  • 16 Weken zwanger: hoe groot is de baby?
  • Jouw ontwikkeling
  • Kan je seks hebben als je zwanger bent?
  • 16 weken zwanger: symptomen
  • Bandenpijn bij 16 weken zwanger
  • Harde buik bij 16 weken zwanger
  • 16 Weken zwanger: hoeveel kilo moet je aankomen?
  • Buik: 16 weken zwanger
  • 16 Weken zwanger tips

❤️ De lengte van je baby is nu 16 centimeter. Dit is zo groot als een gemiddelde wortel.
❤️ Het gewicht van je baby is nu ongeveer 110 gram.
❤️ Je zit nu in je 17e zwangerschapsweek.

 


Dit artikel in het kort:

  • Je baby heeft nu kleine wimpertjes en wenkbrauwtjes.
  • Het is veilig om te vrijen.
  • Bandenpijn en bekkenpijn kan je voorkomen en verminderen met voeding en suppletie.
  • Stress en harde buiken kun je verminderen met zwangerschapsyoga en meditaties.
16 weken zwanger

De ontwikkeling van je baby

Jouw baby groeit nu ongeveer 2 centimeter per week. En hoewel je er misschien niet bij stilstaat: hij kan donker van licht onderscheiden. Als jij nu in de felle zon zou liggen, kan hij merken dat het lichter is dan wanneer je binnen onder een dekentje ligt. En dit terwijl zijn oogjes nog altijd gesloten zijn. Bijzonder, hè!

💡 Leuk om te weten: De haartjes rondom zijn ogen zij aan het groeien. Hij heeft nu al kleine wimpers en wenkbrauwen.

De vingers en tenen van jouw baby ontwikkelend zich verder. De nageltjes zijn nu al goed zichtbaar! En op de vingers ontwikkelt hij een unieke en eigen vingerafdruk. Deze vingerafdruk zal hij voor de rest van zijn leven houden.

 

📄 Kortom: jouw baby groeit nu ongeveer 2 centimeter per week en er zijn ontwikkelingen gaande rondom zijn ogen.

16 weken zwanger: hoe groot is de baby?

Hoewel jouw baby nu nog niet langer is dan een tandenborstel ziet hij er wel al echt uit als een mensenbaby.

Voorheen was zijn lichaam nog erg klein in vergelijking met de rest van zijn hoofd. Ook waren de armen en benen nog een stukje korter.

💡 Leuk om te weten: de baby wordt opgemeten van hoofd tot stuitje. Dit noemen we de Crown-Rupm Length (CRL). Bij 16 weken zwanger is jouw baby ongeveer 11,6 centimeter van hoofd tot stuitje.

Inmiddels is zijn hoofdje in proportie met de rest van zijn lichaam. Zijn armen en benen hebben ook al de normale grote ten opzichte van zijn lijfje en de vingers en tenen zijn al goed zichtbaar. Vanaf nu wordt hij dus geleidelijk groter.

📄 Kortom: jouw baby is ongeveer even lang als een tandenborstel.

16 weken zwanger

Jouw ontwikkeling

Je bent nu bijna 4 maanden zwanger. Waarschijnlijk zit je nu vol energie. De zogenoemde goede maanden zijn begonnen. Nu is een fijne tijd om je te richten op de babykamer, babyspullen en wellicht een grotere auto.

Je lichaam wordt nu waarschijnlijk ronder; je hebt rondere borsten en heupen. Hierdoor kun je je sexy voelen.

 

 

 

Kan je seks hebben als je zwanger bent?

De doorbloeding is verbeterd, ook in het genitale gebied (vulva, vagina en clitoris). Hierdoor kun je behoorlijk opgewonden raken.

Geslachtsgemeenschap is in de meeste gevallen geheel veilig. Je hoeft niet bang te zijn dat je jouw baby beschadigt tijdens het vrijen. Je baby heeft er ook op een andere manier geen last van.

Soms kun je na het vrijen wel een (pijnlijke) sensatie ervaren in je buik en/of rug. Dit is je baarmoeder dat samentrekt en aan de omringende banden en spieren trekt. Deze pijn is niet schadelijk en verdwijnt vanzelf.

Ook kun je wat bloedverlies hebben na het vrijen. Dit kan komen doordat de baarmoedermond beter doorbloedt is. Tijdens de penetratie kunnen oppervlakkige bloedvaatjes knappen. Dit kan geen kwaad. Licht bloedverlies na het vrijen is dus oké. Maak je je wel zorgen? Neem dan natuurlijk contact op met je verloskundige.

Je kan beter niet vrijen als:

  • Je bloedverlies hebt
  • Jouw vliezen zijn gebroken
  • Als er sprake is van een mogelijke vroeggeboorte
  • De placenta geheel of gedeeltelijk voor de uitgang van je baarmoeder ligt

Penetratie kan in deze gevallen soms een risico op een infectie vormen. Een orgasme kan weeën opwekken. In deze gevallen kun je wel altijd vrijen zonder orgasme en penetratie.

 

 

 

📄 Kortom: je kan vrijen als je zwanger bent, mits je geen van bovenstaande indicaties hebt.

16 Weken zwanger: symptomen

Elke zwangerschap is uniek. Daarom kan iedere vrouw de symptomen bij 16 weken zwanger anders ervaren. Hierna lees je de meest voorkomende veranderingen:

  1. Minder misselijkheid: als je nu nog misselijk bent, is de kans groot dat het binnenkort minder wordt. Misselijkheid wordt overigens veelal veroorzaakt door de synthetische supplementen en te weinig voedingsstoffen in de voeding.
  2. Toegenomen energie: Veel vrouwen merken dat hun energieniveau nu verbetert.
  3. Gewichtstoename: Tijdens het tweede trimester begint de baby sneller te groeien. Hierdoor kom je in gewicht aan. Het is belangrijk om gezond en evenwichtig te eten om de juiste gewichtstoename én groei van jouw baby te ondersteunen.
  4. Veranderingen in de borsten: Je borsten kunnen groter en ronder worden en gevoeliger zijn. Je kunt ook merken dat je tepels donkerder worden en dat er kleine bultjes rondom de tepelhof verschijnen.
  5. Beweging van de baby voelen: Sommige vrouwen kunnen rond 16 weken zwangerschap de eerste bewegingen van de baby voelen. Deze bewegingen worden vaak omschreven als fladderende sensaties of lichte belletjes.
  6. Veranderingen in de huid: door de verandering in hormonen kan je huid veranderen. Er kunnen donkere vlekken ontstaan en acne. Hoewel dit door de hormonen wordt getriggerd, vraagt de lever in dit geval om extra ondersteuning. Je lichaam heeft een handje nodig bij het afvoeren van gifstoffen. Vrouwen die hier geen last van hebben, ontwikkelen minder snel een zwangerschapsmasker. Het is nu niet handig om een detox te doen, omdat dit schadelijk kan zijn voor je baby. Je kan je lichaam beter ondersteunen met een gezond voedingspatroon, waarmee je je lever op een veilige manier tijdens de zwangerschap helpt. Dit voedingspatroon is ook nog een voedzaam voor je baby. Win-win!

 

📄 Kortom: er zijn zeker nog een aantal zwangerschapssymptomen, maar doorgaans verminderen de klachten nu.

16 Weken zwanger: bandenpijn

Hoewel de meest voorkomende zwangerschapsklachten nu minder worden, kunnen andere klachten opspelen. Zo kun je nu last krijgen van bandenpijn en bekkenpijn.

Door de hormonen worden de gewrichten en banden namelijk weker. Dit hoort ook, want er moet aan het einde van de zwangerschap een baby door het geboortekanaal.

Toch kun je nu flink last ervaren van het weker worden van de banden en gewrichten. En in veel gevallen leidt dit zelfs tot een flinke bekkeninstabiliteit.

Bekkeninstabiliteit heeft ook vaak te maken met een tekort aan voedingsstoffen. Door bepaalde voeding zoals zuivel, brood en suiker te vermijden, wordt de pijn al gauw minder. Weet je dan niet wat je moet eten? Dit voedingsplan helpt jou verder. Je ontvangt hiermee 28 complete dagmenu’s, het succesvolle boek Vitaal Van Start- Zwanger en vele extra’s waarmee jij jouw zwangerschap kan ondersteunen.

💡 Leestip: Brenda genas binnen een paar weken van haar chronische bekkeninstabiliteit!

Wil jij ook minder of geen last hebben van pijn in je bekken en banden? Eet dan zo gezond en puur mogelijk en vul aan met de juiste en veilige voedingssupplementen. Je hoeft niet bang te zijn voor het verstevigen van het bekkengebied; jouw baby kan evengoed via de vaginale geboorte ter wereld komen.  

 

📄 Kortom: bekken- en bandenpijn kun je voorkomen en verminderen door kleine aanpassingen in je voedingspatroon.

Harde buik bij 16 weken zwanger

Heb jij nu al last van harde buiken? Ook dan doe je er goed aan om suiker te vermijden en optimaal gezond en natuurlijk te eten. Hiermee voorkom je namelijk dat je lichaam cortisol (het stresshormoon) aanmaakt.

Ervaar je ook stess van externe factoren, zoals je werk? Bepaal (samen met je partner, ouder of vriend(in)) waar de stress vandaan komt en maak een plan van aanpak om dit te voorkomen. Stress is niet goed voor je baby.

16 weken zwanger

Uit onderzoek blijkt dat mediteren en zwangerschapsyoga direct stress verlagen.[1] [2] Ervaar je nu harde buiken door stress? Volg dan dit online programma waarmee je toegang krijgt tot 7 zwangerschapsyogalessen en 7 heerlijke meditaties om tot rust te komen.

📄 Kortom: vermijd stress door externe factoren en vermijd suiker als je last hebt van harde buiken.

16 Weken zwanger: hoeveel kilo moet je aankomen?

Jouw baby groeit en je zal vanaf nu dan ook wat aankomen in gewicht. Om de groei van jouw baby goed te ondersteunen is het belangrijk dat je gezond eet.

De extra kilo’s die je aankomt tijdens de zwangerschap worden netjes over jou en je baby verdeelt, zodat jij en je baby gezond kunnen ontwikkelen.

Hieronder lees je waar de extra kilo’s zich bevinden aan het einde van je zwangerschap.

  • Baby: 3500 gram
  • Baarmoeder: 1000 gram
  • Placenta: 500 gram
  • Borsten: 500 gram
  • Extra vetopslag: 3000 gram
  • Extra bloed: 1500 gram
  • Vruchtwater: 2000 gram

Lees ook: Aankomen tijdens de zwangerschap. Wat is gezond?

📄 Kortom: voor de gezonde ontwikkeling van jou en je baby is het belangrijk dat je op een gezonde manier wat aankomt in gewicht.

Buik: 16 weken zwanger

Meestal begint de buik nu zichtbaar te groeien. Zeker als je al een eerdere zwangerschap hebt gehad, zal je buik eerder boller worden. Maar sommige vrouwen tonen nu nog helemaal geen buik en zien alleen verandering aan hun borsten.

Maak je geen zorgen als je nog geen buik toont. Zo lang jouw verloskundige aangeeft dat je baby goed groeit, en jij voelt je goed, verloopt het helemaal volgens plan.

📄 Kortom: jouw buik kan nu zichtbaar worden, maar hoeft niet.

16 Weken zwanger tips

Leefstijl tips

  • Start met mediteren en visualiseren van een gezonde zwangerschap om stress te voorkomen en verminderen.
  • Beweeg voldoende in de buitenlucht. Kies bijvoorbeeld voor wandelen, fietsen of licht sporten.
  • Meld je aan voor een zwangerschapscursus.

Voeding tips

Praktische tips

  • Koop fijne platte sneakers waar je de rest van je zwangerschap goed op kan wandelen.
16 weken zwanger

Bronnen:

[1] Babbar S, Shyken J. Yoga in Pregnancy. Clin Obstet Gynecol. 2016 Sep;59(3):600-12. doi: 10.1097/GRF.0000000000000210. PMID: 27152528.

[2] Corrigan L, Moran P, McGrath N, Eustace-Cook J, Daly D. The characteristics and effectiveness of pregnancy yoga interventions: a systematic review and meta-analysis. BMC Pregnancy Childbirth. 2022 Mar 25;22(1):250. doi: 10.1186/s12884-022-04474-9. PMID: 35337282; PMCID: PMC8957136.

16 Weken zwanger? In dit artikel lees je over jouw ontwikkeling, die van jouw baby en hoe je dit zelf op een simpele manier kan ondersteunen.

Inhoud:

  • De ontwikkeling van je baby
  • 16 Weken zwanger: hoe groot is de baby?
  • Jouw ontwikkeling
  • Kan je seks hebben als je zwanger bent?
  • 16 weken zwanger: symptomen
  • Bandenpijn bij 16 weken zwanger
  • Harde buik bij 16 weken zwanger
  • 16 Weken zwanger: hoeveel kilo moet je aankomen?
  • Buik: 16 weken zwanger
  • 16 Weken zwanger tips

❤️ De lengte van je baby is nu 16 centimeter. Dit is zo groot als een gemiddelde wortel.
❤️ Het gewicht van je baby is nu ongeveer 110 gram.
❤️ Je zit nu in je 17e zwangerschapsweek.

 


Dit artikel in het kort:

  • Je baby heeft nu kleine wimpertjes en wenkbrauwtjes.
  • Het is veilig om te vrijen.
  • Bandenpijn en bekkenpijn kan je voorkomen en verminderen met voeding en suppletie.
  • Stress en harde buiken kun je verminderen met zwangerschapsyoga en meditaties.
16 weken zwanger

De ontwikkeling van je baby

Jouw baby groeit nu ongeveer 2 centimeter per week. En hoewel je er misschien niet bij stilstaat: hij kan donker van licht onderscheiden. Als jij nu in de felle zon zou liggen, kan hij merken dat het lichter is dan wanneer je binnen onder een dekentje ligt. En dit terwijl zijn oogjes nog altijd gesloten zijn. Bijzonder, hè!

💡 Leuk om te weten: De haartjes rondom zijn ogen zij aan het groeien. Hij heeft nu al kleine wimpers en wenkbrauwen.

De vingers en tenen van jouw baby ontwikkelend zich verder. De nageltjes zijn nu al goed zichtbaar! En op de vingers ontwikkelt hij een unieke en eigen vingerafdruk. Deze vingerafdruk zal hij voor de rest van zijn leven houden.

 

 

📄 Kortom: jouw baby groeit nu ongeveer 2 centimeter per week en er zijn ontwikkelingen gaande rondom zijn ogen.

16 weken zwanger: hoe groot is de baby?

Hoewel jouw baby nu nog niet langer is dan een tandenborstel ziet hij er wel al echt uit als een mensenbaby.

Voorheen was zijn lichaam nog erg klein in vergelijking met de rest van zijn hoofd. Ook waren de armen en benen nog een stukje korter.

💡 Leuk om te weten: de baby wordt opgemeten van hoofd tot stuitje. Dit noemen we de Crown-Rupm Length (CRL). Bij 16 weken zwanger is jouw baby ongeveer 11,6 centimeter van hoofd tot stuitje.

Inmiddels is zijn hoofdje in proportie met de rest van zijn lichaam. Zijn armen en benen hebben ook al de normale grote ten opzichte van zijn lijfje en de vingers en tenen zijn al goed zichtbaar. Vanaf nu wordt hij dus geleidelijk groter.

📄 Kortom: jouw baby is ongeveer even lang als een tandenborstel.

16 weken zwanger

Jouw ontwikkeling

Je bent nu bijna 4 maanden zwanger. Waarschijnlijk zit je nu vol energie. De zogenoemde goede maanden zijn begonnen. Nu is een fijne tijd om je te richten op de babykamer, babyspullen en wellicht een grotere auto.

Je lichaam wordt nu waarschijnlijk ronder; je hebt rondere borsten en heupen. Hierdoor kun je je sexy voelen.

 

Kan je seks hebben als je zwanger bent?

De doorbloeding is verbeterd, ook in het genitale gebied (vulva, vagina en clitoris). Hierdoor kun je behoorlijk opgewonden raken.

Geslachtsgemeenschap is in de meeste gevallen geheel veilig. Je hoeft niet bang te zijn dat je jouw baby beschadigt tijdens het vrijen. Je baby heeft er ook op een andere manier geen last van.

Soms kun je na het vrijen wel een (pijnlijke) sensatie ervaren in je buik en/of rug. Dit is je baarmoeder dat samentrekt en aan de omringende banden en spieren trekt. Deze pijn is niet schadelijk en verdwijnt vanzelf.

Ook kun je wat bloedverlies hebben na het vrijen. Dit kan komen doordat de baarmoedermond beter doorbloedt is. Tijdens de penetratie kunnen oppervlakkige bloedvaatjes knappen. Dit kan geen kwaad. Licht bloedverlies na het vrijen is dus oké. Maak je je wel zorgen? Neem dan natuurlijk contact op met je verloskundige.

Je kan beter niet vrijen als:

  • Je bloedverlies hebt
  • Jouw vliezen zijn gebroken
  • Als er sprake is van een mogelijke vroeggeboorte
  • De placenta geheel of gedeeltelijk voor de uitgang van je baarmoeder ligt

Penetratie kan in deze gevallen soms een risico op een infectie vormen. Een orgasme kan weeën opwekken. In deze gevallen kun je wel altijd vrijen zonder orgasme en penetratie.

 

 

 

 

 

📄 Kortom: je kan vrijen als je zwanger bent, mits je geen van bovenstaande indicaties hebt.

16 Weken zwanger: symptomen

Elke zwangerschap is uniek. Daarom kan iedere vrouw de symptomen bij 16 weken zwanger anders ervaren. Hierna lees je de meest voorkomende veranderingen:

  1. Minder misselijkheid: als je nu nog misselijk bent, is de kans groot dat het binnenkort minder wordt. Misselijkheid wordt overigens veelal veroorzaakt door de synthetische supplementen en te weinig voedingsstoffen in de voeding.
  2. Toegenomen energie: Veel vrouwen merken dat hun energieniveau nu verbetert.
  3. Gewichtstoename: Tijdens het tweede trimester begint de baby sneller te groeien. Hierdoor kom je in gewicht aan. Het is belangrijk om gezond en evenwichtig te eten om de juiste gewichtstoename én groei van jouw baby te ondersteunen.
  4. Veranderingen in de borsten: Je borsten kunnen groter en ronder worden en gevoeliger zijn. Je kunt ook merken dat je tepels donkerder worden en dat er kleine bultjes rondom de tepelhof verschijnen.
  5. Beweging van de baby voelen: Sommige vrouwen kunnen rond 16 weken zwangerschap de eerste bewegingen van de baby voelen. Deze bewegingen worden vaak omschreven als fladderende sensaties of lichte belletjes.
  6. Veranderingen in de huid: door de verandering in hormonen kan je huid veranderen. Er kunnen donkere vlekken ontstaan en acne. Hoewel dit door de hormonen wordt getriggerd, vraagt de lever in dit geval om extra ondersteuning. Je lichaam heeft een handje nodig bij het afvoeren van gifstoffen. Vrouwen die hier geen last van hebben, ontwikkelen minder snel een zwangerschapsmasker. Het is nu niet handig om een detox te doen, omdat dit schadelijk kan zijn voor je baby. Je kan je lichaam beter ondersteunen met een gezond voedingspatroon, waarmee je je lever op een veilige manier tijdens de zwangerschap helpt. Dit voedingspatroon is ook nog een voedzaam voor je baby. Win-win!

 

 

📄 Kortom: er zijn zeker nog een aantal zwangerschapssymptomen, maar doorgaans verminderen de klachten nu.

16 Weken zwanger: bandenpijn

Hoewel de meest voorkomende zwangerschapsklachten nu minder worden, kunnen andere klachten opspelen. Zo kun je nu last krijgen van bandenpijn en bekkenpijn.

Door de hormonen worden de gewrichten en banden namelijk weker. Dit hoort ook, want er moet aan het einde van de zwangerschap een baby door het geboortekanaal.

Toch kun je nu flink last ervaren van het weker worden van de banden en gewrichten. En in veel gevallen leidt dit zelfs tot een flinke bekkeninstabiliteit.

Bekkeninstabiliteit heeft ook vaak te maken met een tekort aan voedingsstoffen. Door bepaalde voeding zoals zuivel, brood en suiker te vermijden, wordt de pijn al gauw minder. Weet je dan niet wat je moet eten? Dit voedingsplan helpt jou verder. Je ontvangt hiermee 28 complete dagmenu’s, het succesvolle boek Vitaal Van Start- Zwanger en vele extra’s waarmee jij jouw zwangerschap kan ondersteunen.

💡 Leestip: Brenda genas binnen een paar weken van haar chronische bekkeninstabiliteit!

Wil jij ook minder of geen last hebben van pijn in je bekken en banden? Eet dan zo gezond en puur mogelijk en vul aan met de juiste en veilige voedingssupplementen. Je hoeft niet bang te zijn voor het verstevigen van het bekkengebied; jouw baby kan evengoed via de vaginale geboorte ter wereld komen.  

 

 

📄 Kortom: bekken- en bandenpijn kun je voorkomen en verminderen door kleine aanpassingen in je voedingspatroon.

Harde buik bij 16 weken zwanger

Heb jij nu al last van harde buiken? Ook dan doe je er goed aan om suiker te vermijden en optimaal gezond en natuurlijk te eten. Hiermee voorkom je namelijk dat je lichaam cortisol (het stresshormoon) aanmaakt.

Ervaar je ook stess van externe factoren, zoals je werk? Bepaal (samen met je partner, ouder of vriend(in)) waar de stress vandaan komt en maak een plan van aanpak om dit te voorkomen. Stress is niet goed voor je baby.

16 weken zwanger

Uit onderzoek blijkt dat mediteren en zwangerschapsyoga direct stress verlagen.[1] [2] Ervaar je nu harde buiken door stress? Volg dan dit online programma waarmee je toegang krijgt tot 7 zwangerschapsyogalessen en 7 heerlijke meditaties om tot rust te komen.

📄 Kortom: vermijd stress door externe factoren en vermijd suiker als je last hebt van harde buiken.

16 Weken zwanger: hoeveel kilo moet je aankomen?

Jouw baby groeit en je zal vanaf nu dan ook wat aankomen in gewicht. Om de groei van jouw baby goed te ondersteunen is het belangrijk dat je gezond eet.

De extra kilo’s die je aankomt tijdens de zwangerschap worden netjes over jou en je baby verdeelt, zodat jij en je baby gezond kunnen ontwikkelen.

Hieronder lees je waar de extra kilo’s zich bevinden aan het einde van je zwangerschap.

  • Baby: 3500 gram
  • Baarmoeder: 1000 gram
  • Placenta: 500 gram
  • Borsten: 500 gram
  • Extra vetopslag: 3000 gram
  • Extra bloed: 1500 gram
  • Vruchtwater: 2000 gram

Lees ook: Aankomen tijdens de zwangerschap. Wat is gezond?

📄 Kortom: voor de gezonde ontwikkeling van jou en je baby is het belangrijk dat je op een gezonde manier wat aankomt in gewicht.

Buik: 16 weken zwanger

Meestal begint de buik nu zichtbaar te groeien. Zeker als je al een eerdere zwangerschap hebt gehad, zal je buik eerder boller worden. Maar sommige vrouwen tonen nu nog helemaal geen buik en zien alleen verandering aan hun borsten.

Maak je geen zorgen als je nog geen buik toont. Zo lang jouw verloskundige aangeeft dat je baby goed groeit, en jij voelt je goed, verloopt het helemaal volgens plan.

📄 Kortom: jouw buik kan nu zichtbaar worden, maar hoeft niet.

16 Weken zwanger tips

Leefstijl tips

  • Start met mediteren en visualiseren van een gezonde zwangerschap om stress te voorkomen en verminderen.
  • Beweeg voldoende in de buitenlucht. Kies bijvoorbeeld voor wandelen, fietsen of licht sporten.
  • Meld je aan voor een zwangerschapscursus.

Voeding tips

Praktische tips

  • Koop fijne platte sneakers waar je de rest van je zwangerschap goed op kan wandelen.
16 weken zwanger

Bronnen:

[1] Babbar S, Shyken J. Yoga in Pregnancy. Clin Obstet Gynecol. 2016 Sep;59(3):600-12. doi: 10.1097/GRF.0000000000000210. PMID: 27152528.

[2] Corrigan L, Moran P, McGrath N, Eustace-Cook J, Daly D. The characteristics and effectiveness of pregnancy yoga interventions: a systematic review and meta-analysis. BMC Pregnancy Childbirth. 2022 Mar 25;22(1):250. doi: 10.1186/s12884-022-04474-9. PMID: 35337282; PMCID: PMC8957136.

Schrijf je in en ontvang een E-book met 3 dagmenu's Gratis!

En ontvang iedere week onze nieuwsbrief met gratis informatie, lekkere recepten en nog meer extraatjes om je verder te helpen.

Het is vrijblijvend en je kan je altijd afmelden.

Schrijf je in en ontvang een E-book met 3 dagmenu's Gratis!

En ontvang iedere week onze nieuwsbrief met gratis informatie, lekkere recepten en nog meer extraatjes om je verder te helpen.

Het is vrijblijvend en je kan je altijd afmelden.

Schrijf je in en ontvang een E-book met 3 dagmenu's gratis!

En ontvang iedere week onze nieuwsbrief met gratis informatie, lekkere recepten en nog meer extraatjes om je verder te helpen.

Het is vrijblijvend en je kan je altijd afmelden.